Szolgáltatásaink - Cseke Passzívház

Kérdése van? keressen minket!

Mobil: + 36 (70) 247 75 71 | Email: info@csekepasszivhaz.hu

1 ÓRÁS INGYENES KONZULTÁCIÓ

Szolgáltatásaink

Konzultáció

Nem akarom, hogy bárkit az tántorítson el a passzívház-építéstől, hogy bizonytalan, kérdései vannak, és nem tudja vagy nem meri őket feltenni, ezért az első órányi konzultáció mindig teljesen díjmentes. Ha ezután Ön úgy dönt, hogy folytatjuk a közös munkát, a további konzultációk már 10.000 Ft+áfa óradíjjal zajlanak, ezek árát azonban beleszámítjuk majd a kivitelezési munkálatokba. Ha azon gondolkodik, hogy passzívházat épít, ne habozzon, kérjen időpontot ingyenes konzultációra itt!

Tervezés

Sok lépcsőfokot kell meglépni, mire egy elképzelésből egy otthon születik – egy energiatakarékos vagy passzívház esetén ez különösen igaz. Hogy ön is jobban átlássa, listába szedtük a tervezési folyamat szakaszait!

1. Ha már felmerült önben az otthonteremtés gondolata, keressen fel e-mailben vagy telefonon! Első körben nem szükséges részletekbe menően beszélnie a tervekről, pár alapadat, mint a ház tervezett mérete, szobák száma, elegendő lehet. Azt vallom, hogy a legjobb, ha először építészeti kivitelezőt választ és csak azután tervezőt, ezért érdemes már az elképzelés megszületésekor felvennie a kapcsolatot velem.

2. Ezután megbeszélünk egy személyes találkozót. Ennek helyszíne az irodám lesz, ahol egy egyedi passzívház-modulon szemléltetni tudom a technológia részleteit. A megbeszélés célja, hogy ön elmondja, mit szeretne, én pedig azt, hogy milyen megoldást tudok erre adni. Mindezek alapján összeállítok egy árajánlatot. Nem ritka, hogy megbízóim 2-4 hétig is „emésztik” a beszélgetés során hallottakat.

3. Az árajánlat elfogadása után az építész tervező is belép a folyamatba. Ez többféleképpen történhet. A legjobb megoldás, ha egy általam ajánlott tervezővel folytatjuk a munkát. Ennek oka, hogy annyira új technológiáról beszélünk, hogy sok – egyébként kiváló – tervező még nem ismeri azokat az anyagokat, módszereket, amikkel mi dolgozunk. Az sem elhanyagolható szempont, hogy papíron nagyon könnyen „megszaladhatnak a milliók” – kivitelezőként azonban lehet, hogy költséghatékonyabb megoldást tudok ajánlani.

Amennyiben ügyfelünk saját maga által választott tervezővel szeretne dolgozni, annak sincs akadálya, de minden esetben egy „hatszemközti” beszélgetés a következő lépés, megbízómmal és tervezőjével. Ehhez ragaszkodom, hiszen úgy gondolom, ez az alapja annak, hogy a további hónapokban jól és hatékonyan tudjunk együtt dolgozni. Ha módunkban áll, közösen ellátogatunk egy éppen zajló passzívház-építkezésünkre is ebben a szakaszban.

4. Ezután kezdődik maga a tervezés, amely minden esetben minimum 3-4 hónapot igényel (ebbe a különböző bürokratikus útvesztők bejárása is beletartozik). Ezt a fázist soha nem szabad elkapkodni, hiszen ha itt átgondolatlan döntéseket hozunk, annak az eredménye az lesz, hogy a háztulajdonos évekig, évtizedekig azzal a gondolattal lép majd be az otthonába, hogy nem szereti azt. Mi nem siettetjük ügyfelünket, sőt. Pontosan tudjuk, hogy a megrendelőnek jó eséllyel ez az első háza, amit építtet, nekünk a sokadik.

5. A tervezési fázis lezárása a szerződés aláírása, majd a kivitelezési munkák megkezdése. Mire egy ház elkészül, minimum 100 óra konzultáció áll a hátunk mögött, és a ház megvalósulásáig, a munkálatok befejezésééig átlagosan 8 hónap telhet el.

Projektmenedzselés

Az építőipar rendkívül összetett terület, egyetlen ház felépítésén is rengeteg különböző szakember dolgozik. Egy passzívház építése esetén ez különösen igaz, hiszen olyan anyagokkal is dolgozunk, amik itthon még nem bejáratottak, és amelyekkel gyakran egészen máshogy kell dolgozni, mint hagyományos társaikkal.

Ezért vállalok ügyfeleim számára projektmenedzselést, ami leegyszerűsítve annyit tesz: én vagyok az első, aki megérkezik az építkezésre, és én vagyok az utolsó, aki elmegy. Képviselem a megrendelőm érdekeit, egy kézben tartom és irányítom a folyamatokat, tárgyalok a beszállítókkal, és a legmesszemenőbbekig elmegyek, hogy ügyfelem kifogástalan minőséget kapjon.

Telekválasztás

A passzívház építése már a megfelelő telek kiválasztásánál elkezdődik, hiszen a hagyományos építkezésekhez képest sokkal nagyobb jelentőséggel bír a telek kiválasztása: tájolását úgy kell megválasztanunk, hogy a Nap melegét a lehető legjobban ki lehessen használni. Hiába van a választott telek kellemes környéken, ha a nappali csak északra nézhet, akkor már nem beszélhetünk jól működő passzívházról. Épp ezért, megbízóinkat már a telekválasztásnál is segítjük.

Építőanyag-kereskedelem

Ha minden építőanyagot egymaga szeretne beszerezni, méghozzá jó-ár érték arányban, az rengeteg utánajárást jelent, és közel sem biztos, hogy valóban a legjobb ajánlatokat kapja meg. A kivitelezés mellett építőipari kereskedelemmel is foglalkozom, így bejáratott kereskedelmi kapcsolataim és megbízható beszerzési forrásaim vannak.

Ezeknek köszönhetően olyan ajánlatokat, akár csomagokat tudok elérhetővé tenni az ön számára, amelyekhez „hagyományos” úton nem, vagy csak hosszas fáradozás árán tudna hozzájutni. Ha elakad a szükséges építőipari anyagok beszerzésében, keressen bátran elérhetőségeinken!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Ha kérdése van a passzívház-építéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot - az első, egy órás konzultáció teljesen díjmentes!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Így dolgozunk nap mint nap

Tanácsadás

TANÁCSADÁS

Vannak ötletei passzívházának kialakítására? Vagy csak azt tudja, hogy környezetbarát házat szeretne? Mindkét esetben tudunk Önnek tanáccsal szolgálni, segíteni!

Tanácsadás

TERVEZÉS

Számíthat ránk a tervezésben is! Önnek csak a saját ötleteit kell egyeztetnie velünk, és mi megtervezzük olyanra a házát, amilyet mindig is szeretett volna!

Tanácsadás

KIVITELEZÉS

A telekválasztástól a beköltözésig kivetelezzük házát! Cégünk irányítja és felügyeli az összes munkafolyamatot, megspórolva az építkezéssel járó stresszt.