Polisztirolos falazóelemek - Cseke Passzívház

Kérdése van? keressen minket!

Mobil: + 36 (70) 247 75 71 | Email: info@csekepasszivhaz.hu

1 ÓRÁS INGYENES KONZULTÁCIÓ

Polisztirolos falazóelemek

 POLISZTIROLOS FALAZÓELEMEK – a DE nélküli építési technológia…

„Nagyon szuper megoldás, de…”

„A vakolás tökéletes, de…”

„100%-os védelmet biztosít, de…”

Biztosan Ön is gyakran találkozik hasonló mondatokkal, és mint tapasztalt ember pontosan tudja, hogy az ilyen mondatoknál, kijelentéseknél a lényeg mindig a „DE” után következik. A polisztirolos falazóelemeknél nincs de.

Falazás és hőszigetelés egy lépésben?

Az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül az építőipar, mégis a polisztirolos falazóelemek alapját már a 20. században lerakták. Jelenleg pedig már olyan tökéletes a technológia, hogy az alacsony energiaigényű, hosszú távon is kedvező költségek mellett üzemeltethető ingatlan szinte elképzelhetetlen a más néven ICF-ként (bennmaradó hőszigetelt zsalu) ismert építési technológia nélkül.

Mit szólna ahhoz, ha egy lépésben lehetne falazni és hőszigetelni?

Biztosan Ön is sok 2 az 1-ben megoldást látott már. Ezeknél legtöbbször a közös nevező az, hogy vagy az egyik, vagy a másik terület gyengébben teljesít az elvártnál. A polisztirolos falazóelem legnagyobb előnye, hogy úgy képviseli ezt az irányzatot, hogy mind a két területen megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak.

Hogyan?

Külső és belső hőszigetelő réteggel is rendelkezik, és az általuk körbeölelt 15 cm vastagságú betonmag pedig masszív, a talajmozgásoknak is ellenálló, hőtároló szerkezetet képez. Egy ilyen technológiával felépített ingatlanban nem fog csodálkozni azon, ha a kinti tomboló hőség ellenére bent akár klíma nélkül is tartható a tökéletes hőmérséklet.

Egyszerű és gyors kivitelezés

Biztosak vagyunk abban, hogy az eddigi tapasztalatai alapján még mindig várja a „DE”-t. Ez teljesen természetes, de mi inkább folytatjuk eme újgenerációs technológia ismertetését.

Nézzük meg röviden az előnyeit:

  • Biológiailag semleges, 100%-ban újrafelhasználható hőszigetelési technológia (Neopor)
  • Nem igényel különleges alapozást. A hagyományos sáv- vagy lemezalapozással egyaránt kiépíthető.
  • Az elemek átgondolt kapcsolódási pontjainak köszönhetően ragasztóanyag nélkül, pontosan, szárazon és hőhídmentesen építhetőek a falak. Ez mit jelent Önnek? Egy életre elfelejtheti a páralecsapódással és a penésszel való (és ténylegesen hiábavaló) hadakozást!
  • Ugyancsak ezek a speciális „legószerű” kapcsolódások teszik igazán rugalmassá a technológiát. Legyen szó toldásról, zsilipezésről, parapet lezárásról.
  • Az általunk használt falazóelemek magassága általában 25 cm, ezért a hagyományos építkezésen megszokott kivitelezési idő, így a kifizetett munkaóra is drasztikusan csökkenhet.
  • A falazáshoz nincsen szükség gépekre, csupán némi jártásságra és kézifűrészre. Ez szintén csökkentheti a költségeket (pl.: munkagép bérlése stb…)
  • Bármilyen alaprajzi kialakítás precízen megvalósítható.

A végeredmény?

Tökéletesen hőszigetelt, könnyű és kedvező feltételek mellett fenntartható ingatlan, amelynek kivitelezési költsége a hagyományos technológiával felépített, jóval energiaigényesebb ingatlanokéval van egy szinten. Ráadásul az újgenerációs technológiának köszönhetően a falak karcsúbbak lesznek, ezért a hasznos alapterület akár 3-5 négyzetméterrel is nőhet 100 négyzetméterenként! Ez mind a kivitelezés, mind a beépítés szempontjából komoly könnyebbség!

Passzívházba vele!

A passzívház építés egyenlő a jövőbe való befektetéssel és a környezettudatosabb élettel. A passzívház környezetbarát anyagok felhasználásával épül fel, és az energiaigénye is rendkívül alacsony, hiszen az átlagos energiafelhasználásnak a tizedével is maximálisan kiszolgálható. Magyarra lefordítva éves szinten az üzemeltetési költség minimálisra csökkenthető. Ez négyzetméterenként maximum 200-300 Ft-ot jelent.

Ez évről-évre egyre nagyobb kincs lesz az Ön számára, hiszen nem titok, hogy a fosszilis energiaforrások mennyisége folyamatosan csökken, és ahogyan szűkül a piac, úgy számíthatunk komoly áremelésekre, valamint különféle, az energiapiacot érintő adók bevezetésére. Ezért nagyon nem mindegy, hogy ennek az amúgy is folyamatosan növekedő összegnek a 20 vagy 100%-át kell havi szinten kifizetni.

Bátran kijelenthetjük, hogy a passzívház (vagy passzívház közeli) melletti döntéssel 2-3 évtized alatt akár a gyermekeinek beiskoláztatása, egyetemi évei biztosítható, vagy éppen egy drágább autó, de akár egy ingatlanbővítés is megtakarítható!

Jó érzés a környezet barátjának lenni

Végül pedig essen szó egy olyan szempontról, amely nem hoz Önnek közvetlenül hasznot, de ha mindenki úgy gondolkodna ebben, mint Ön, akkor egy igazán szép világban élnénk. Mert ha valahol komoly terhelést kap a környezet, az az építőipar, ahol sokszor eszméletlen pazarlás zajlik. Pedig csak egy kis plusz energiát kéne tenni abba, hogy mindez másképp legyen.

Mi már így építünk családi házakat, ingatlanokat az ügyfeleinknek. Mert hiszünk abban, hogy nem lehet nagyobb ökológiai lábnyomunk annál, mint amit a környezet elbír.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, akkor keressen meg minket bizalommal az elérhetőségeink egyikén, vagy kérjen 1 órás ingyenes konzultációt!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Ha kérdése van a passzívház-építéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot - az első, egy órás konzultáció teljesen díjmentes!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Így dolgozunk nap mint nap

Tanácsadás

TANÁCSADÁS

Vannak ötletei passzívházának kialakítására? Vagy csak azt tudja, hogy környezetbarát házat szeretne? Mindkét esetben tudunk Önnek tanáccsal szolgálni, segíteni!

Tanácsadás

TERVEZÉS

Számíthat ránk a tervezésben is! Önnek csak a saját ötleteit kell egyeztetnie velünk, és mi megtervezzük olyanra a házát, amilyet mindig is szeretett volna!

Tanácsadás

KIVITELEZÉS

A telekválasztástól a beköltözésig kivetelezzük házát! Cégünk irányítja és felügyeli az összes munkafolyamatot, megspórolva az építkezéssel járó stresszt.