A passzívházakról - Cseke Passzívház

Kérdése van? keressen minket!

Mobil: + 36 (70) 247 75 71 | Email: info@csekepasszivhaz.hu

1 ÓRÁS INGYENES KONZULTÁCIÓ

A passzívházakról

Gondolkodjon passzívházban!

El tud képzelni egy olyan házat:

  • ami szinte egyáltalán nem igényel aktív fűtést?
  • ami egy hagyományos épülethez képest 90%-kal kevesebb energiát használ fűtésre?
  • aminek károsanyag-kibocsátása a nullához közelít?
  • amelyben egészségesebb életet élhet, mert a folyamatosan szűrt levegő nem tartalmaz port, pollent, sem penészt?
  • amivel havi rezsiköltsége akár 5000 Ft alá csökkenhet?

Ez a passzívház, amelyre a lakóházak Rolls Royce-aként, az igényes, XXI. századi ember választásaként szeretünk gondolni.

A passzívház a jövő épülete

Egy passzívház üzemeltetési költsége 80-90%-kal alacsonyabb a hagyományos házakénál, míg a komfortérzés és az életminőség jóval magasabb. Esetükben nincs szükség hagyományos fűtésre, köszönhetően az alapos hőszigetelésnek, modern hővisszanyerő-szellőztető rendszernek, valamint a napenergia kihasználásának. Külső szemlélőként az ilyen típusú házakat úgy ismerheti fel a legegyszerűbben, hogy nem lát rajtuk kéményt.

2019-től nem csak lehetőség, hanem elvárás

2019-től azok az új épületek, amelyek nem teljesítik a passzív kategóriás épületekre vonatkozó előírásokat, nem kapnak építési engedélyt Magyarországon. Ennek fényében jószerivel felelőtlenség hagyományos ház építésébe fogni, hiszen az néhány éven belül elavult lesz. Ráadásul, jelenleg egy passzívház értéke átlagosan 20%-kal magasabb, mint egy azonos méretű, nem passzív otthoné.

Azt szoktuk mondani, hogy a mi ügyfeleink azon kevesek közé tartoznak, akik mindig egy lépéssel előrébb járnak, mint a többség. Intelligens, haladó szellemű emberek, akiknek gondolkodása messze túlhaladja a jelent, és mi büszkék vagyunk arra, hogy ilyen megbízókkal dolgozhatunk együtt.

Megkérdeztük őket – milyen az élet egy passzívházban?

Ők ezt mondták:

Jó. Télen mindenképp. (A nyárról még nem tudok nyilatkozni.) A hatalmas ablakokon árad be a Nap, borult időben sem kell villanyt gyújtani. A napfény nem csak a házat, a lelket is átmelegíti. Az épületburok kiemelkedő hőszigetelése, az állandó, hővisszanyeréses szellőztetés egyenletes hőmérsékletet, 50% körüli páratartalmat, friss levegőt biztosít a házban. Nincsenek hideg,- pláne – penészes sarkok, a padlón papucs nélkül sem kellemetlen járni. A légtömör ablakoknál a legnagyobb viharban sem libeg a függöny, – nem is nagyon hallatszik be a szél zaja -, és a jó hőszigetelésnek köszönhetően -10 Celsius foknál sem “húz” az ablak. A ház hőigénye annyira kicsi, hogy ha sötétedés után felkapcsoljuk a villanyt, és kint nincs kb. -5 foknál hidegebb, az adott szobában kikapcsol a fűtés, vagyis a halogén izzók “fűtenek”. Ha télen kisüt a nap, 23-24 fokra is felszalad a hőmérséklet, – feleségem imádja -, és majd csak hajnalban megy egy kicsit a fűtés. Így született meg a mottónk is: “Ha süt a nap, ingyen élünk”. Csak azért néha be is borul.

Dr. Juhász Balázs, Debrecen

„Egy ilyen lakás nagyon világos, sok a természetes fény, ami már eleve sokkal jobb életérzést biztosít. A levegő- köszönhetően a szellőztető rendszernek – folyamatosan friss a házban, a kiváló nyílászárók pedig biztosítják, hogy a külvilág zajai ne szűrődjenek be. Ez mind hozzájárul ahhoz, hogy az egész család nagyszerűen alszik, minden reggel kipihenten ébredünk. Az épület teljesen páramentes és a por is jelentősen kevesebb, mint egy hagyományos épületben. Nincs igazán hideg pont, minden helyiségben azonos hőmérséklet uralkodik. Mindenez télen is biztosítható, pusztán pár ezer forintos fűtési költség mellett.”

Köcski Attila, Miskolc

Nem szerettünk volna építkezni, az ismerősök is óvtak: “nem tudod majd munka mellett koordinálni!” Mivel azonban nem találtunk olyan ingatlant, amibe bele tudtunk volna szeretni (telket viszont igen), belevágtunk. Jó barátom ajánlotta Bélát és csapatát. Örültem, hogy már a tervezéstől velünk voltak, végig a kulcsátadásig. Sokat segítettek az anyagbeszerzésben, az épület elektromos, fűtési, szellőzési rendszerének megtervezésében, a kivitelezést is koordinálták. A határidőt is sikerült tartani, így az építkezés végén már mint barátok örültünk az új otthonunknak. Ezután is kölcsönösen kerestük egymást, a tapasztalatainkat szerettük volna megosztani, és érdeklődtek is azok felől.

Dr. Asztalos István, Debrecen

„Az ember nem sokszor építkezik életében, ezért saját tapasztalatokra nem nagyon támaszkodhat a kivitelező kiválasztása során. Ismerőseinktől nagyon sokszor hallottunk negatív történeteket az építkezéssel kapcsolatban. Én azonban nem szolgálhatok ilyennel, hisz a Cseke Passzívház maradéktalanul teljesítette azt, amiben megállapodtunk. Rugalmas és pozitív hozzáállásuk sokat segített az építkezés során. A házban már 1,5 éve lakunk. Összességében mind a kivitelező céget, mind magát az energiatakarékos otthont őszintén ajánlom mindenkinek!”

Köcski Attila, Miskolc

Ha ön is ilyen otthonra vágyik, ne habozzon, kérjen tőlünk 1 órás ingyenes konzultációt!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Ha kérdése van a passzívház-építéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot - az első, egy órás konzultáció teljesen díjmentes!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Így dolgozunk nap mint nap

Tanácsadás

TANÁCSADÁS

Vannak ötletei passzívházának kialakítására? Vagy csak azt tudja, hogy környezetbarát házat szeretne? Mindkét esetben tudunk Önnek tanáccsal szolgálni, segíteni!

Tanácsadás

TERVEZÉS

Számíthat ránk a tervezésben is! Önnek csak a saját ötleteit kell egyeztetnie velünk, és mi megtervezzük olyanra a házát, amilyet mindig is szeretett volna!

Tanácsadás

KIVITELEZÉS

A telekválasztástól a beköltözésig kivetelezzük házát! Cégünk irányítja és felügyeli az összes munkafolyamatot, megspórolva az építkezéssel járó stresszt.