Hővisszanyerős szellőztetés - Cseke Passzívház

Kérdése van? keressen minket!

Mobil: + 36 (70) 247 75 71 | Email: info@csekepasszivhaz.hu

1 ÓRÁS INGYENES KONZULTÁCIÓ

Hővisszanyerős szellőztetés

Már ismeri a technológiát, és az árakra kíváncsi? Akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, és hamarosan visszahívjuk!

Tiszta, egészséges levegőjű ingatlanban él?

Manapság talán ez a legnagyobb tévhit, ami az emberek fejében él. Sokan gondolják azt, hogy azzal, hogy kicserélték a nyílászárókat, már hátra is dőlhetnek. Eközben az a faramuci helyzet állt elő, hogy pont az új nyílászárók miatt már-már egészségtelenül légtömörré váltak az ingatlanok.

A nyílászáró az ember ellen dolgozna?

Természetesen nem. A Földanya imába foglal minden olyan erőfeszítést, amely közvetlenül vagy közvetetten terhet vesz le a válláról. A környezetterhelés csökkentésével pedig kivétel nélkül mindenki csak nyerhet.

Ugyanakkor, mint felelős építőipari szereplő, nem hallgatjuk el a technológia hátulütőjét sem, és ezzel vissza is a kanyarodhatunk az első kérdésünkhöz.

Még mindig biztos abban, hogy otthonában egészséges, tiszta levegő veszi körül?

Az új nyílászárók csökkentik a szellőzés hatékonyságát

Ahhoz, hogy valahol állandóan friss, éltető levegő uralkodjon, folyamatos levegő utánpótlásra, azaz optimális szellőzésre van szükség. Nagyon mélyen gyökeredzik az a hit, hogy reggelente napi 20-30 perces alapos szellőztetés elég. A levegő minőségét mérő tesztek sajnos egyértelműen kimutatták, hogy a szellőztetés után akár már fél órával meghaladja a megállapított optimális határértéket a szén-dioxid szint és a páratartalom.

Nem beszélve arról, hogy például télen ki szereti az ablakon keresztül szélnek ereszteni azt az energiát, amit egyszer már kifizetett azért, hogy kellemes meleg honoljon az otthonában?

 • Ezért penészedik manapság télen annyi ingatlan.
 • Ezért van ilyenkor sok lakásban, családi házban dohos szag.
 • Ezért súlyosbodhatnak az allergiás tünetek a négy fal között.
 • Ezért gyógyulnak ki lassabban az emberek vírusos és bakteriális fertőzésekből.

A szellőzetlen falak és légterek páratartalma a „hermetikus” körülményeknek köszönhetően drasztikusan megemelkedik, amely tökéletes táptalaj mindenki „legjobb” barátjának, a penésznek. A penész sokak számára csak esztétikai kérdés, pedig nem egy vizsgálat igazolta, hogy a penész spórák akár nagyon komoly légúti betegségek, allergia és asztma okozói lehetnek.

Arra egyre többször külön felhívják a figyelmet, hogy a babák, kisgyermekek, akiknek a légcsöve keskenyebb az átlagnál, és a legyengült immunrendszerű idősebb emberek, különösképpen veszélyeztetettek, és ugye ha az allergia, betegség egyszer kialakul, azt már maximum csak kezelni lehet.

A magas páratartalom nagyon sokba kerülhet

Amiről szintén nem sokan beszélnek, az a páratartalom és az általa kialakuló penész hatása az épület szerkezetére. Igaz hosszú évekre van szükség, de akár több milliós költséget is okozhat, és akkor még az ingóságban (fa bútorok, eszközök, stb…) okozott károkat nem is említettük.

Óvja meg saját magát, családját és ingatlanát

Amennyiben Önben ott a szándék, mi segítünk a hogyanban. A megoldás szerintünk egy olyan komplex és mégis komfortos rendszer, amely egyszerre kíméli a környezetet, óvja az egészségét és a pénzt is a zsebében hagyja. A hővisszanyerős szellőztetés megfelel ezeknek a kritériumoknak. Olyannyira, hogy a Cseke Passzívház a svájci Zehnder hővisszanyerős szellőztető rendszereket ajánlja és építi be épületeibe.

A hővisszanyerős szellőztetés nem csak passzívházakban, hanem lakásokban, családi házakban is kiváló választás lehet. Sőt, lehetőség van arra is, hogy egy kisebb géppel akár csak 1-1 problémás helyiség levegőjét cseréljük.

A modern technológia csúcsa: hővisszanyerős szellőztetés

A technológia nevéből arra lehet(ne) következtetni, hogy egy bonyolult, nehezen hozzáférhető megoldásról van szó, pedig a technológia egy mondatban összefoglalható. A rendszer az épület belső levegőjének hőtartalmát hasznosítja úgy, hogy közben folyamatosan friss, tiszta és egészséges levegő honol az ingatlanban.

A trükkért nem a ventillátor, hanem a hőcserélő felel, amelyben a belső és a külső levegő találkozik, és szó szerint hőt cserélnek. A kintről beáramló levegő átveszi a légtérből kiáramló hőmérsékletét, és beáramlik a helyiségekbe, míg a belső levegő lehűlve vagy felmelegedve a szabadba távozik. Ez a folyamatos állandóan friss, tiszta és egészséges levegővel látja el az ingatlant.

A hővisszanyerős szellőztetéssel:

 • A fűtési-hűtési költségek az energiamegtakarításnak köszönhetően meredeken csökkenhetnek.
 • Folyamatosan biztosított a jó minőségű levegő, ezáltal csökkenhet a fáradtságérzet, az allergia és az asztma tünetei.
 • Nagyságrendekkel kisebb, ezért költséghatékonyabb fűtési-hűtési rendszer kiépítésére van szükség.
 • Helyes tervezéssel a zajhatás szinte teljesen kizárható.
 • Megszűrhető a pollen, a por, sőt a különféle kellemetlen szagok is.
 • Kitűnő hatásfok érhető el.
 • Modelltől függően okostelefonos vagy interneten keresztüli szabályozás is lehetséges.
 • Megóvhatja a bútorait és hosszú távon sem sérül az épület szerkezete.
 • Mivel nem keletkezik por, havonta nagyjából egy portörlésre van összesen szükség.

Lélegezzen fel!

Olyan otthonra vágyik, ahol a négy fal között sem csökken a komfortérzete, nem keríti hatalmába a fáradtság, a fejfájás, és a különféle légúti megbetegedések sem keserítik meg az életét?

Akkor a hővisszanyerős szellőztetést keresi. És azt a csapatot, aki A-tól Z-ig mindent elintéz Ön helyett. Azaz minket.

Keressen minket bizalommal az elérhetőségeink egyikén, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot pár sorral lejjebb az űrlapunk kitöltésével, és lélegezzen fel otthonában!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Ha kérdése van a passzívház-építéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot - az első, egy órás konzultáció teljesen díjmentes!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Így dolgozunk nap mint nap

Tanácsadás

TANÁCSADÁS

Vannak ötletei passzívházának kialakítására? Vagy csak azt tudja, hogy környezetbarát házat szeretne? Mindkét esetben tudunk Önnek tanáccsal szolgálni, segíteni!

Tanácsadás

TERVEZÉS

Számíthat ránk a tervezésben is! Önnek csak a saját ötleteit kell egyeztetnie velünk, és mi megtervezzük olyanra a házát, amilyet mindig is szeretett volna!

Tanácsadás

KIVITELEZÉS

A telekválasztástól a beköltözésig kivetelezzük házát! Cégünk irányítja és felügyeli az összes munkafolyamatot, megspórolva az építkezéssel járó stresszt.