Infrafűtés - Cseke Passzívház

Kérdése van? keressen minket!

Mobil: + 36 (70) 247 75 71 | Email: info@csekepasszivhaz.hu

1 ÓRÁS INGYENES KONZULTÁCIÓ

Infrafűtés

Infrapanel és infrapanel között is óriási lehet a különbség

Lehet, hogy ez a mondat most némi meglepetéssel járt, de tökéletesen fedi a valóságot. Már az nagyon jó, ha hagyományos fűtés helyett innovatív, energiahatékony infrafűtést terveztet az ingatlanba, de lehet ezt még fokozni.

Az elektromos fűtés jött, látott, győzött

Nem is olyan régen, igazából még néhány évvel ezelőtt is azzal vakítottak mindenkit, hogy az elektromos fűtés kizárólag arra képes, hogy csődbe vigyen minket. Mi már akkor is azon az állásponton voltunk, hogy egyedül a rosszul összerakott, (alultervezett) korszerűtlen egységekből és elavult hőszabályzókkal felszerelt elektromos fűtési rendszer kerül sokba.

Amennyiben a rendszer kivitelezését ésszerűség és szakértelem kíséri, akkor az elektromos fűtés a legtöbb hagyományos fűtési rendszerrel felveszi a versenyt, és nem egyet állva is hagy.

Kiváltképp akkor, ha a kiépítési költségeket is számba vesszük (és miért ne tennénk?).

Nano-technológiás Graphit-polyimide fűtőelem vs. hagyományos “kristály”szemcsés panelek

Ugyanakkor senki nem mondta azt, hogy a jobbnál ne lehetne mindig jobbat fejleszteni. Így van ezzel az építőipar és azon belül a fűtéstechnológia is. A piac szereplői folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, amelyek a tegnapinál is energiatakarékosabb, magasabb hatásfokú és környezetkímélőbb alternatívát kínálnak a ma emberének.

A németországi kutatóközpontban kikísérletezett nano-technológiás Graphit-polyimide fűtőelem jóval magasabb hatásfokot biztosít elődjeinél, és a hátoldalán lévő reflexiós réteg 100%-ban veri vissza az infravörös sugárzást. Ráadásul a felülete is könnyen tisztítható, és az idő múlásával ragyogó fehér színét sem veszíti el.

Természetesen az új technológiához továbbfejlesztett elektronika is tartozik, és felületnövelő kristályszemcse bevonatra sincsen szükség, hiszen az új generációs infrapanel felülete üzemi hőmérsékleten enyhén domborodik, ezzel maximalizálva a besugárzási tartományt.

A németországi kutatóközpontban kikísérletezett nano-technológiás Graphit-polyimide fűtőelem jóval magasabb hatásfokot biztosít elődjeinél, és a hátoldalán lévő reflexiós réteg 100%-ban veri vissza az infravörös sugárzást. Ráadásul a felülete is könnyen tisztítható, és az idő múlásával ragyogó fehér színét sem veszíti el.

Komfortos, rugalmas és a lakás dísze is lehet

Egy életre elfelejtheti a böszme, ormótlan fűtőegységeket. Azokat, amelyeket sokszor takargatott is az ember, mert annyira nem illet bele az otthon hangulatába. A minimalista vonalat követő, szinte hangtalan működésű infrapanel nem csak bárhol könnyen rögzíthető (mennyezet, fal), hanem jól is mutat mindenhol.

Ez a szempont 30-40 éve nem emelte meg az emberek vérnyomását, manapság viszont egyre előkelőbb helyet foglal el ez a kritérium a végleges döntés szempontjából.

Az első helyen azért még mindig a hatékonyság és alacsony üzemeltetési költség szerepel, és az újgenerációs infrapanelek ebben is remekelnek.

A hősugárzás a tárgyakban, épületszerkezetben és élő szervezetben is elnyelődik, így ezek egyenletesen sugározzák vissza a hőt, így a hőérzet mindig 2-3 fokkal magasabb a mért hőmérsékletnél. Sőt vizsgálatok igazolják, hogy a sugárzó egyenletes hő az egészségre számos módon lehet kedvező hatással.

Az infrafűtés számos hagyományos megoldással ellentétben nem keringeti és szárítja a levegőt, sőt egyes típusok negatív töltésű ionokkal (Anion effect) még a helyiség levegőjét is tisztítják.

Maximális minőség, minimális karbantartás, többféle modell

Az újgenerációs infrapanelek a legmagasabb minőségi szabványoknak és érintésvédelmi követelményeknek (IP 44) is megfelelnek. Ezért a karbantartása kimerül abban, hogy néha portalanítjuk. Semmilyen extra költséggel nem kell számolnunk.

Ráadásul egy ideje elérhető a lakberendezők álma, a stílusos keret nélküli üveg és tükör infrapanel, amelybe szintén a forradalmi graphit-polyimid fűtőelemet építették be, így a hatásfoka rendkívül magas. Ráadásul az üvegnek és a tükörnek köszönhetően, kimagasló hőtároló képesség jellemzi, amely természetesen érezhetően csökkenti az energiafelhasználást, és növeli a pénztárcában maradó bankjegyek számát.

Aki a passzív házához (vagy ahhoz közeli ingatlanához) valódi megoldást keres, az az újgenerációs infrapanelben nem fog csalódni. Korrekt áron minőségi, hatékony, komfortos, kiválóan szabályozható és ésszerű fűtésrendszert kap.

Ön is ilyet keres? Akkor az elérhetőségeink egyikén akár már most felveheti velünk a kapcsolatot, és mi az összes kérdésére válaszolni fogunk. Vagy igényeljen 1 órás ingyenes konzultációt!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Ha kérdése van a passzívház-építéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot - az első, egy órás konzultáció teljesen díjmentes!

Kérjen 1 órás ingyenes konzultációt

Így dolgozunk nap mint nap

Tanácsadás

TANÁCSADÁS

Vannak ötletei passzívházának kialakítására? Vagy csak azt tudja, hogy környezetbarát házat szeretne? Mindkét esetben tudunk Önnek tanáccsal szolgálni, segíteni!

Tanácsadás

TERVEZÉS

Számíthat ránk a tervezésben is! Önnek csak a saját ötleteit kell egyeztetnie velünk, és mi megtervezzük olyanra a házát, amilyet mindig is szeretett volna!

Tanácsadás

KIVITELEZÉS

A telekválasztástól a beköltözésig kivetelezzük házát! Cégünk irányítja és felügyeli az összes munkafolyamatot, megspórolva az építkezéssel járó stresszt.